Blogs over onze prachtige natuur

Vrije Tijd

5 Dingen om niet te vergeten als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is waarschijnlijk iets waar je heel erg naar aan het uitkijken bent. Waar je ook naartoe gaat het is jouw vakantie en jij wilt er een geweldige tijd van maken. Misschien ga je wel heerlijk een weekje zonnen aan de Spaanse kust. Of ga je toch liever voor een stedentrip naar Praag? Wat het ook is jij moet aan heel veel denken. je moet eerst bedenken naar welk land je wilt gaan. Als je dit eindelijk weet moet je nog weten welke plaats en hoe je hier gaat komen. Wil je met de auto, de bus of toch met het vliegtuig? Er zijn zoveel mogelijkheden en ondanks dat dit fijn is kan het soms zorgen voor keuzestress. Als je eindelijk een prachtige vakantie hebt geboekt dan ben je er nog niet. Je moet nog zorgen dat je alles meeneemt. Je wilt niet daar aankomen en erachter komen dat je van alles bent vergeten. Om je een beetje te helpen hebben wij een aantal spullen voor je opgeschreven die je echt niet moet vergeten. Om het allemaal een stuk makkelijker te maken voor jezelf is het aan te raden om vooraf een lijst te maken met alle spullen die je moet meenemen. Hierdoor hoef je bij het inpakken enkel de lijst af te werken en dan weet je zeker dat je alles bij je hebt.

1. Genoeg kleding

Als eerst moet je voldoende kleren mee hebben. Je wilt niet halverwege de vakantie alleen nog maar vieze sokken en onderbroeken hebben. Bereken dus hoeveel je overal van moet meenemen en zorg dat je met voldoende kleren onderweg gaat. 

2. Opladers

Als tweede moet je ook altijd denken aan alle opladers die je nodig gaat hebben. Zo moet je denken aan je telefoon, laptop, maar misschien ook wel camera. Loop al je spullen af en vergeet vooral de opladers niet op je lijst te schrijven. Het is erg jammer als je met allemaal lege apparaten zit die je niet kunt opladen.

3. Laptop en de accessoires 

Als jij je laptop meeneemt vergeet dan ook zeker niet alle handige accessoires die je hiervoor hebt. Misschien moet je af en toe wat kleine dingen voor werk doen en dan is het wel handig om dingen als een usb c adapter mee te nemen. Zorg dus dat je ook alles rondom je laptop meeneemt.

4. Zonnebrand en aftersun 

Zeker als je naar een warme plek gaat moet je echt denken aan zonnebrand en aftersun. Je wilt niet verbranden en goed voor je huid blijven zorgen en dit kan alleen door je huid goed te beschermen tegen de zon.

5. Pleisters en medicijnen

Als laatst zijn pleisters en medicijnen ook heel belangrijk. Je weet nooit wat er gaat gebeuren en medicijnen heb je soms gewoon echt nodig. Let wel op dat je niet zomaar alle medicijnen overal naartoe kunt brengen. Zeker met vliegen heb je voor sommige dingen ene bewijs nodig. Doe dus goed onderzoek en wees voorbereidt.