Blogs over onze prachtige natuur

Algemeen

Hoe kun je het magazijn van je bedrijf zo goedkoop mogelijk verbeteren?

Er zijn veel bedrijven die over een eigen magazijn beschikken. De reden dat zij een magazijn nodig hebben is natuurlijk per bedrijf verschillend. Toch is het bij ieder bedrijf van belang dat het magazijn op een zo efficiënt mogelijke manier is ingericht. Is dit niet het geval, dan is het simpelweg zonde van het geld om het magazijn draaiende te houden. Je denkt hier misschien niet zo vaak bij na, maar voor een bedrijf kost enkel het hebben van een magazijn al een grote hoeveelheid geld. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar manieren waarop je het magazijn van je bedrijf kunt verbeteren. Het is natuurlijk per bedrijf erg verschillend hoe zij dit kunnen doen, maar misschien dat deze tekst je een beetje kan helpen. 

Maak de stellingkasten zo hoog mogelijk

Het is verstandig om een magazijn aan te schaffen wat zo hoog mogelijk is. Dat komt doordat je de huur van een pand als dit meestal betaalt over hoeveel vierkante meters de oppervlakte van het pand is. Als het magazijn dan bijvoorbeeld 6 meter hoog is in plaats van 3, heb je veel meer ruimte terwijl de huur gelijk is. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een pand wat zo hoog mogelijk is. Vervolgens is het van belang dat je ervoor zorgt dat je stellingkasten hebt die net zo hoog zijn als het dak. 

Op deze manier maak je namelijk optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Wel zijn er een aantal punten waarop je moet letten wanneer je stellingkasten van meters hoog in het magazijn gaat plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld extra belangrijk dat je de kasten stevig vast maakt aan de muur of aan het plafond. Als je dit niet doet, is de kans vrij groot dat er vroeg of laat een kast om zal vallen en dit kan ontzettend vervelende gevolgen hebben. Je moet er immers niet aan denken dat iemand onder een vallende stellingkast terecht zou komen. 

Zorg voor een goede heftruck

Wanneer je ervoor kiest om de stellingkasten in je magazijn zo hoog mogelijk te maken, is het van belang dat je over een goede heftruck beschikt. Niet alle heftrucks kunnen namelijk spullen pakken van meters hoog. Hierdoor is het slim om ervoor te zorgen dat je altijd meerdere heftrucks kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een normale diesel heftruck om de spullen die niet zo hoog liggen te pakken. Vervolgens is het ook handig om over een andere heftruck of reachtruck te beschikken om de producten die hoger in de stellingkasten liggen hier weg te krijgen.