Blogs over onze prachtige natuur

Vrije Tijd

Hoe organiseer je een geweldig huisfeestje?

Ben jij binnenkort jarig of heb je gewoon zin in een spontane fuif in huis? Organiseer dan een huisfeestje. Hoe pak je dit aan en wat heb je nodig? Lees hier meer over de benodigdheden en leuke tips.

Waar begin je mee?

Bepaal eerst het thema van het feest, wil je een formeel feest met een dresscode of een gezellig, informeel samenzijn? Dit is ook belangrijk voor de gasten om van te voren te weten, zodat ze vooraf kunnen verwachten wat er komen gaat. Zodra het thema is bepaald kunnen de uitnodigingen verstuurt worden. Hoeveel mensen wil je in huis hebben? Mogen de gasten iemand meenemen? Dit zijn zaken die op de uitnodiging vermeld mogen worden. Het budget is ook een belangrijk aspect. Je kunt groot uitpakken door geld te investeren in drankjes, eten en decoratie. Of vraag de gasten om zelf wat mee te nemen om te besparen op de kosten. Stel ook vooral de buren op de hoogte van het feestje om problemen te voorkomen.

Op de dag zelf

De dag van het feest is aangebroken, het is tijd om alles klaar te zetten. Bij een dansfeestje is het misschien nodig om wat meubels te verschuiven voor extra ruimte. Of extra zitplekken te regelen voor bordspellen of andere activiteiten. Je kunt een eettafel bijvoorbeeld ook als bar gebruiken, zet daar drank, glazen of eten klaar voor de gasten. Geen zin in een grote lading afwas? Dan kun je ook wegwerpbekers kopen. Misschien ben jij een echte muziekliefhebber en heb je daarom al weken van te voren een playlist gemaakt. Heb je nog geen muziekkeuze kunnen maken? Je kunt ook een gezamenlijke playlist maken zodat je gasten ook muziek kunnen toevoegen. Zo is er voor ieder wat wils.

Hapjes

Organiseer je een dinner party? Dan zul je waarschijnlijk flink wat voorbereidingen mogen treffen, mits er veel gasten komen. Of misschien wil je gewoon wat simpele hapjes, kies dan voor chips, nootjes en kaasstengels. Andere leuke en simpele hapjes zijn gevulde wraps, toastjes met beleg of ga voor een gezond hapje en kies voor groenten met hummus. Houd er in elk geval rekening mee dat sommige mensen een andere levensstijl hebben dan jij. Als je vrienden over de vloer hebt die plantaardig eten zullen zij het enorm waarderen als je ook aan hen denkt. Een makkelijke optie voor veganisten zijn groentehapjes, maar zij zullen ook blij worden van een aantal vleesvervangers op basis van soja. Wellicht valt het ook in de smaak bij de carnivoren!

Let op: Consumeer nooit overmatig verdovende middelen. Hulp nodig bij behandeling drugsverslaving? Klik hier.