Blogs over onze prachtige natuur

Vrije Tijd

Tuinmeubelen; een tuinbankje of tuinstoel?

Ben je op zoek naar stoelen voor aan je tuintafel? Dan is het belangrijk om te kijken wat je wilt. Wil je wellicht een tuinbankje? Of ben je meer van de kunststof tuinstoelen? Wanneer je deze keuze moeilijk vindt om te maken, kun je voor jezelf het beste de voordelen van beide naast elkaar zetten. Ook kun je kijken wat je het beste vindt passen bij de rest van je tuinmeubelen of wat je zelf het mooiste vindt. Wat zijn de voordelen van een tuinbankje en een kunststof tuinstoel?

Tuinbankje: voordelen

Een tuinbankje heeft veel voordelen. Als eerste is een tuinbankje vaak van hout gemaakt. Hierdoor geeft het de mooiste sfeer in een tuin. Alle planten en bloemen in je tuin combineren samen goed met een houten tuinbankje. Dit is beter dan een beetje plastic. Vaak geeft dit ook een stoerder tintje aan je tuin.

Ten tweede is het beter voor het milieu. Hout is heel duurzaam en het is een milieubewuste keuze dan bijvoorbeeld een bankje van plastic. Houten tuinbankje gaan ook lang mee. Er is niet veel onderhoud nodig aan een houten bank. Daarnaast is een houten tuinbankje 100% afbreekbaar.

Ten derde is het om de tweede reden een houten tuinbankje ook relatief goedkoop.

Als laatste kun je een tuinbankje leuk aankleden. Dit kan met hele leuke kussen is alle kleuren. Dit komt doordat hout te combineren is met alle kleuren. Een kleed maakt het ook helemaal af. Het is ideaal voor de wat koudere zomeravonden.

Kunststof tuinstoel: voordelen

Ook een kunststof tuinstoel kent veel voordelen. Zo is een kunststof tuinstoel gemakkelijk schoon te maken. Vuil kan namelijk niet in een kunststof tuinstoel trekken. Je kunt het er gewoon gemakkelijk van afvegen of gemakkelijk met een nat doekje vanaf halen. Hierdoor blijven je stoelen lang schoon en kun je ze een langere tijd gebruiken.

Bovendien is een kunststof tuinstoel gemakkelijk bij alle weersomstandigheden. Wanneer het heeft geregend hoef je enkel en alleen met een droge doek eroverheen en je kunt weer gemakkelijk aan je tuintafel plaatsnemen. Zo weet je zeker dat je heerlijk kunt eten of drinken aan een kunststof tuinstoel.

Daarnaast is het onderhoud aan een kunststof tuinstoel heel gemakkelijk. Je kunt bij het aanschaffen een protector spray aan brengen op de kunststof tuinstoel. Hierdoor zal vuil en viezigheid minder snel aan een kunststof tuinstoel hechten. Verder heb je weinig omkijken naar een kunststof tuinstoel. Dit komt doordat kunststof een gemakkelijk materiaal is, wat vaak gebruik wordt.