Blogs over onze prachtige natuur

Lifestyle

Welke bril past perfect bij jouw gezicht?

Een bril kan los van dat het praktisch is, ook ontzettend hip en een toevoeging aan je outfit zijn. Dit is echter wel alleen het geval wanneer je een bril koopt die goed bij de vorm van je hoofd en de kleur van je haren past. De perfecte bril voor jou vind je natuurlijk pas wanneer je brillen gaat passen, maar door het volgen van deze tips hoef je niet heel de winkel te passen en kun je al wat modellen uitsluiten als je kijkt naar bril heren.

Welke vorm montuur bij welk gezicht?

Elke gezichtsvorm komt het beste uit bij weer een ander soort montuur. Hiervoor is het natuurlijk wel van belang om te weten welke vorm je gezicht heeft. Je kunt hier achter komen door voor de spiegel te gaan staan en de contour van jouw gezicht op de spiegel te tekenen. Wanneer je naar achter stapt kun je goed zien op welke vorm dit het meeste lijkt!

Bij een vierkant hoofd kun je het beste juist een wat rondere bril dragen. De ronde vormen van de bril verzachten namelijk de hardere trekken in het gezicht. Wanneer je voor een hoekig montuur gaat, zul je dit juist versterken.
Wanneer je hoofd rond is, geldt het tegenovergestelde. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een bril met een wat hoekig montuur, omdat je gezicht hierdoor slanker lijkt. Ook staat het in dit geval vaak mooi om een montuur te kiezen wat even breed is als het breedste deel van je gezicht.

Wanneer de vorm van je hoofd erg langwerpig is, kun je het beste kiezen voor een vierkante of ronde bril. Beide deze monturen zullen er voor zorgen dat je hoofd er minder lang uit ziet. Wanneer je een ovale gezichtsvorm hebt zit je gebakken, dan staan vrijwel alle brillen je namelijk goed!

Welke kleur montuur bij welke haarkleur?

Je bril staat het mooiste wanneer deze is afgestemd op je haarkleur. Bij mensen met bruine haren is het mooi als ze hun bril montuur kiezen in een kleur in hetzelfde palet als hun haarkleur. Als je blonde haren hebt, is het mooi om te kiezen voor grijs of pastel kleuren. Een harde kleur zoals zwart staat in dit geval vaak iets minder goed. Als je zwarte haren hebt, is het vaak mooi om te kiezen voor een gevlekt of metaal montuur. Ben jij toch benieuwd en kom je er niet helemaal uit? Raadpleeg dan online de mogelijkheden zodat je een goede keuze maakt.