Blogs over onze prachtige natuur

Vrije Tijd

Zo breng je het buitengevoel naar binnen en andersom

Nu de lente vol in gang is kunnen we steeds meer tijd buitenshuis doorbrengen. De temperatuur stijgt en de regen maakt plaats voor zon. We hebben inmiddels weer wat terrasjes kunnen pakken en wat verfrissende cocktails kunnend drinken. Veel mensen genieten weer optimaal van dit buitengevoel, iets wat ze wellicht lang niet hebben gevoeld. Het is daarom fijn om het hele jaar door te kunnen genieten van het buitengevoel, zelfs in de winter. Daarom kun je het buitengevoel ook naar binnen brengen, voor straks na de zomer. Hoe je dat kunt aanpakken lees je in dit blog.

 

Van buiten naar binnen

Versmelt binnen met buiten en zorg voor in huis voor dat frisse buitengevoel. De eerste tip heeft te maken met kleur. Een beetje kleur van verse bloemen en planten doet al snel wonderen. Stileer een boeket in een mooie, grote vaas en geef deze een opvallende plek in huis. In de keuken kun je wat kruidenplantjes zetten zoals basilicum of rozemarijn. Voor meer blijvend groen in huis kun je kamerplanten kopen. Zet ze in mooie potten en ga voor bijvoorbeeld een mediterrane stijl met verschillende soorten potten in verschillende materialen. Hiermee creëer je binnen no-time super veel sfeer in huis. Een echte superheld onder de planten is de stelitzia Reginae, ook wel de paradijsvogelplant genoemd. Deze kamerplant doet het goed op een plek met veel licht en heeft vaak een slokje water nodig. Ook de pachira plant is een populair alternatief. Heb je nu niet heel veel ruimte maar wil je wel wat groen in huis, dan kun je kiezen voor een plantenhanger. Dit is eigenlijk een plantenpot aan een touwtje, waardoor je deze aan de muur of aan het plafond kunt hangen. Hippe kamerplanten kun je tegenwoordig overal kopen, van supermarkt tot tuincentrum.

 

Van binnen naar buiten

Zodra de eerste zonnestralen weer in het land neerdalen is het tijd om de sfeer van binnen over te brengen naar buiten. Je kunt een aantal planten voor in de tuin in mooie plantenbakken zetten die goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en mooi blijven in de buitenlucht. Wil je nu gewoon elk seizoen van groen in de tuin genieten, plaats dan bijvoorbeeld in elke bak een plant die in een ander jaargetijde bloeit. Verlichting is daarnaast niet alleen functioneel maar ook een echte sfeermaker. Kies een paar mooie buitenlampen, bijvoorbeeld een aantal voor aan de schuttig of juist op een voet. Zorg ervoor dat het looppad functioneel is verlicht en dat mooie plekjes of elementen uitgelicht worden.