Blogs over onze prachtige natuur

Wonen

Biologisch je tuin verdedigen

Om uw tuin veilig te houden voor ongedierte, kunt u het beste een gids voor natuurlijke ongediertebestrijding gebruiken. De eerste stap in het bestrijden van ongewenste insecten is te begrijpen wat ze doen. Er zijn veel verschillende opties in dit soort gidsen te bekijken, bijvoorbeeld hoe aaltjes tegen engerlingen kunnen worden gebruikt. Engerlingen bestrijden kan een lastige taak zijn, lees hier hoe u dit het beste aanpakt! 

Introductie tot milieuvriendelijke ongediertebestrijding

Insecten kunnen uw gazon en planten ruïneren. Om het ongedierte weg te houden, kunt u nuttige nematoden gebruiken. Deze kleine wormpjes jagen in hun natuurlijke omgeving op meer dan 200 schadelijke organismen en doden ze. Ze zijn ook niet schadelijk voor andere organismen. Er zijn twee soorten nematoden: parasitaire nematoden en nuttige schimmels. Sommige soorten zijn parasitair en richten zich op verschillende insectensoorten. De eerste voeden zich met larven en naaktslakken, terwijl de tweede zich voeden met de eitjes van de parasiet.

Nematoden

Nematoden zijn nuttige insecten die veel van het meest voorkomende ongedierte in uw gazon kunnen doden. Ze gaan achter engerlingen en ander bodemongedierte aan. Ze kunnen zich ook voeden met engerlingen en een verscheidenheid aan andere schimmelsoorten. Een andere effectieve methode is neemolie, dat wordt gewonnen uit de zaden van neembomen. Dit type nematode is een effectieve natuurlijke verdelger van engerlingen en kan u helpen uw gazon te onderhouden.

 

Nematoden zijn gunstig voor de bestrijding van ongedierte omdat ze lang kunnen leven zonder voedingsstoffen. Ze zijn veilig voor gebruik in biologisch tuinieren en kunnen worden gebruikt in combinatie met andere technieken. Als u zich echter zorgen maakt over de effecten op kinderen, gebruik deze methoden dan niet in uw huis. Als u niet zeker weet wat voor u werkt, probeer dan de aanbevolen parasitaire nematoden te gebruiken.

 

Parasitaire nematoden kunnen helpen bij het uitroeien van veel ongedierte. Vanwege hun grote verscheidenheid aan gastheren, kunnen parasitaire nematoden worden gebruikt op een verscheidenheid aan insectensoorten. Ze zijn vooral nuttig voor het uitroeien van het derde stadium van een insect. Als u geen tijd of geld heeft om te investeren in parasitaire nematoden, probeer dan het gebruik van een wormenval.

 

Conclusie 

De beste natuurlijke plaagdierbestrijding methoden moeten zich richten op een specifiek insect in plaats van te proberen alle insecten te elimineren. Sommige insecten, zoals bladluizen, kunnen schadelijk zijn voor planten. Om ze te verdelgen, kunt u een oplossing van vloeibare afwasmiddel in warm water gebruiken. Deze stoffen zijn niet schadelijk voor uw planten. Als je helemaal geen chemicaliën wilt gebruiken, gebruik dan insectendodende zeep. Een gids voor natuurlijke ongediertebestrijding kan ook een goede optie zijn voor de rest van uw woning.

 

Een gids voor natuurlijke ongediertebestrijding moet zich ook richten op het ongedierte zelf. Degenen die graag een tuin hebben zonder chemicaliën kunnen een natuurlijke plaagdierbestrijding methode gebruiken die gericht is op nuttige insecten. Een bijenkorf is een uitstekend voorbeeld van een natuurlijke plaagdierbestrijding methode. De bijenkorf is een stekend insect dat dodelijk kan zijn voor mensen. Als het gaat om huidwormen, kunt u ook een bijenkorf of een kooi gebruiken om ze te vangen. Deze insecten kunnen de planten en de bladluizen opeten.