Blogs over onze prachtige natuur

Wonen

Alles wat je moet weten over nieuwe vloeren

Ben je opzoek naar een nieuwe vloer? Dan is het belangrijk wat voor soort vloer je wilt. Ga je liever voor PVC vloeren, houten vloeren of toch laminaat? Dat is heel erg belangrijk. Vaak is het goed om naar de verschillen te kijken tussen de vloeren voordat je een keuze maak. Ook kun je het beste kijken naar wat het beste op jouw levensstijl van toepassing is.

Verschil tussen houten vloeren en PVC vloeren

Naast dat houten vloeren en PVC vloeren overeenkomsten hebben, is het belangrijk dat je kijkt naar het verschil. Zo kun je uiteindelijk het beste een keuze maken. Hier zijn een paar verschillen tussen PVC vloeren en houten vloeren.

Ten eerste is het materiaal tussen houten en PVC vloeren verschillend. Houten vloeren worden van verschillende soorten hout gemaakt. In Nederland is de Franse eiken erg populair. PVC vloeren worden van kunststof gemaakt. Echter zijn de huidige dessins en structuren bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Een houten vloer heeft wel de eigenschap om zich uit te zetten of te verkleuren. PVC vloeren hebben deze eigenschappen in veel mindere maten.

Ten tweede is het onderhoud heel erg verschillen. Een houten vloer vergt veel onderhoud. Vocht en vlekken trekken in het hout wanneer deze niet snel genoeg worden verwijderd. Wanneer dat zo is zal de houten vloer bol gaan staan. Ook is het nodig om een houten vloer eens in de zoveel tijd te behandelen. PVC vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud. Dit gaat gemakkelijk met een dweil, stofzuiger of bezig. Verder hebben PVC vloeren geen bijzonder onderhoudt nodig.

Als laatste is het geluidsverschil verschillend. Zo is een houten vloer heel erg gehorig. Je zult alles horen op een houten vloer. Echter zijn PVC vloeren die verlijmd zijn helemaal stil. Ook wanneer er goede ondervloer onder PVC vloeren wordt gelegd, mag het in een appartement worden geplaatst. Houten vloeren echter niet.

Houten vloeren Roelofarendsveen

Wanneer je op zoek bent naar parketzaken kun je terecht bij houten vloeren Roelofarendsveen. Houten vloeren Roelofarendsveen behoort in de top 10 van Roelofarendsveen. Bovendien kun je PVC vloeren vinden bij houten vloeren Roelofarendsveen. Ook kun je voor professioneel advies over PVC, laminaat of houten vloeren terecht bij houten vloeren Roelofarendsveen. Er is bij houten vloeren Roelofarendsveen een ruim assortiment in alle verschillende soorten vloeren met de laagste prijsgarantie. Houten vloeren Roelofarendsveen zijn gespecialiseerd in ambachtelijke houten vloeren en vloerverwarming. Ook bestaat er een snelle levering en zijn er mensen die voor je je nieuwe vloer kunnen leggen.